fredag 21. desember 2012



KUTT I TRYGDEN - viser at mange har restarbeidsevne

Her presenteres dette som en nyhet. Dette har vi da visst lenge i Norge. Problemet er at de som går på trygd og har lyst til å jobbe, ikke kommer inn på arbeidsmarkedet. Det blir å snu det på hodet å kutte i trygden. Hva tilsier at arbeidsgiverne i Norge da åpner for å ta inn folk med trygd?

Dette bygger bare opp under myten om at de som får uføretrygd er latsabber som ikke orker å jobbe. Det å bli syk skal straffes økonomisk. Tøv.


Slik gikk det da de kuttet trygden i Nederland

- Dette viser at mange uføre har betydelig arbeidsevne, sier Frisch-forsker Simen Markussen.
FAKTA: Trygd og pengebruk i Norge 2013
Les også: Uføre på jobb
Les også:Et hån mot oss som sliter

Nesten ingen inntektstap

Frisch-forsker Simen Markussen har forsket mye på temaer knyttet til trygd og sykepenger, og mener forskningen er svært interessant.
- Burde man gjøre en slik innstramming i Norge også?

Skjerpet kravene

Innstrammingen i Nederland innebar blant annet at de medisinske kravene ble skjerpet, samtidig som at utbetalingene ble redusert.
Les også: Nå skal NAV svare deg innen et halvt minutt

Mindre penger, færre uføretrygdede

Et av hovedfunnene, ifølge forskerne selv, er at det kan være betydelig kapasitet blant de uføretrygdede. Forskerne konkluderer med at arbeidsinnsatsen ikke bare begrenses av sykdommen, men også av økonomiske insentiver.
- Tror du folk jobber mer fordi de i virkeligheten ikke har vært uføre i så stor grad som trygden tilsier, eller tvinges de til å utføre arbeid de egentlig er for syke til for å opprettholde livssituasjonen sin?

http://www.abcnyheter.no/penger/oekonomi/2012/12/21/slik-gikk-det-da-de-kuttet-trygden-i-nederland

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar