lørdag 11. august 2012



Empati- kraften som kan forandre, lindre smerte og skape resultat!

Ingen som har fulgt meg på min hjemmeside www.oyvindneeraas.net , min blogg og foredrag kan ha unngått at jeg er spesielt opptatt av empatiens betydning.

Denne gang vil jeg rette oppmerksomheten mot Jesus. Om man er religiøs eller ikke kommer vi ikke utenom at han var en av de største religiøse lederne i historien. Han tilbrakte mesteparten av sin tid blant mennesker der de levde. Han var interessert i mennesker. Han var også en svært innflytelsesrik person i deres liv.

Jesus hadde en eksepsjonell evne til empati som ga han ekte personlig styrke og kraft. Empati er ikke bare følelsen av sympati for andre mennesker, men å opprettholde en interesse for dem, som igjen åpner for en full forståelse av dem som mennesker. Han hadde evne til å imponere store menneskemengder med en empatisk evne til å oppnå personlig kontakt med hver enkelt menneske. For han var det største mirakel når han gjennom sin empatiske tilknytning forandret menneskehjertet for evig.

Empati er forståelse, og ingen i vår historie har vist en like stor evne til forståelse som Jesus. Når han bestemte seg for å finne en gruppe disipler til å være hans nærmeste venner, var verken utdannelse eller intelligens hans første kriterier. Han valgte "den som kune forstå med hjerter". Jesus forsøkte ikke å forandre verden med en ny filosofi eller et nytt sett åndelige regler som kunne læres teoretisk. Han visste at Guds rike ville spre seg gjennom det hva mennesker følte i sine hjerter. Han forstod kraften i emosjonell intelligens, lenge før begrepet ble lansert av jordens psykologer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar