tirsdag 31. juli 2012

HVA SKAL VI MED BARN?
Jeg har hentet tittelen fra en bok jeg vil anbefale med samme tittel. Den er skrevet av smårbarnsfar og journalist Simen Tveitereid og høyst aktuell etter VG sin førsteside nylig der de viser til forskning som hevder at barn under 2 år ikke har godt av å gå i barnehage.

I år tror jeg det er omtrent 40 000 norske ettåringer som begynner i barnehage. Det er bra for samfunnsøkonomien, men er det bra for barna? Da reformen for skolestart for 6 åringer ble innført, skapte det voldsom debatt. Det å la barn på ett år gå i barnehage har vokst fram som en selvfølge. Det er først i den senere tid forskere og media har interessert seg for hva dette innebærer for barna. Hva betyr det å skille ettåringer fra foreldrene sine store deler av dagen?

Personlig stoler jeg ikke på regjeringen og Kristin Halvorsen retorikk om barnehager. Mange foreldre har nok følelsen av å være med på et sosialt eksperiment.

Tveitereid drøfter i boka internasjonal forskning som er lite kjent i Norge. Han gjør foruroligende oppdagelser og venter med å sende sin egen sønn i barnehagen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar